Seizoenen van Feestelijkheden in Eindhoven


Ervaar de Betovering van de Stad

 

Staan uw wensen er niet tussen?

Oud en Nieuw Eindhoven

Nieuwjaar Eindhoven

Valentijnsdag ideeën Eindhoven

Pasen Eindhoven

Koningsdag Eindhoven

Bevrijdingsdag Eindhoven

Vaderdag Eindhoven

Moederdag Eindhoven

Pinksteren Eindhoven

Hemelvaartsdag Eindhoven

Zomerfeest Eindhoven

Winterfeest Eindhoven

Sint Maarten Eindhoven

Sinterklaas Eindhoven

Kerst Eindhoven

1. Oud en Nieuw – Wanneer de klok middernacht slaat op Oudejaarsavond, ondergaat Eindhoven een transformatie tot een magische wereld vol vuurwerk en festiviteiten. De straten schitteren met reflecties van kleurrijke lichten terwijl mensen elkaar begroeten met gelukswensen. Vier het nieuwe jaar met een glas champagne en heerlijke oliebollen terwijl u de lucht in het donker ziet oplichten.

2. Nieuwjaarsborrel – Op de eerste dag van het nieuwe jaar nodigt u iedereen uit om te genieten van een verkwikkende nieuwjaarswandeling in de straten of de omliggende bossen. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan een lokaal café’ voor een traditionele Nieuwjaarsborrel en erwtensoep om de kou te verdrijven.

3. Valentijnsdag staat bekend om zijn romantische ambiance, en op Valentijnsdag komt deze nog meer tot uiting. Maak een romantische boottocht in de regio, geniet van een intiem diner bij kaarslicht in een sfeervol restaurant en sluit de avond af met een wandeling langs de verlichte straten.

4. Pasen brengt een vleugje lente in de lucht. De kleintjes gaan op jacht naar paaseieren in de tuinen, terwijl families zich verzamelen voor brunches, gourmetmaaltijden en diners met seizoensgebonden lekkernijen zoals lamsvlees en gevulde eieren.

5. Op Koningsdag, de 27e april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander, staat de kleur oranje centraal. De straten veranderen in een zee van oranje, met straatmarkten, livemuziek en vrolijke parades. Verwen uzelf met traditionele oranje hapjes en bitterballen terwijl u de festiviteiten bijwoont.

6. Op 5 mei herdenken we de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Met Bevrijdingsdag zijn er concerten en evenementen, en mensen dragen rood-wit-blauwe kleding en vlaggen om hun vrijheid te vieren. Proef de vrijheid met een high tea picknick of een barbecue met vrienden en familie.

7. Op de derde zondag in juni is het tijd om onze vaders te verwennen op Vaderdag met ontbijt op bed, luxe diners en bijzondere geschenken. Vaak is een goed glas bier of wijn een favoriete manier om uw vader te eren.

8. Op Moederdag verdienen moeders de koninklijke behandeling. Verwen uw moeder met een heerlijke high tea in een historisch theehuis of trakteer haar op een van de vele uitstapjes in de regio.

GerookteZalm
RodeBiet
Salades bestellen 190×190
9. De stad wordt vervuld van vreugde en gemeenschapsgevoel met Pinksteren. Tijdens Pinksteren organiseren kerken speciale diensten en zijn er vaak kleurrijke optochten en markten waar je ambachtelijke lekkernijen kunt proeven.

10. Hemelvaartsdag, veertig dagen na Pasen, biedt u de kans om te genieten van een vrije dag. Ga fietsen in het park, maak een wandeling of ontdek de culinaire schatten in de regio.

11. Vier de zomer met straatfeesten, openluchtconcerten en culturele festivals. Ervaar de wereldse smaken bij foodtrucks en markten verspreid in de regio van Eindhoven.

12. Eindhoven Winterfeest – Als de dagen korter worden en een laagje sneeuw de stad bedekt, komt de wintermagie tot leven. Ga schaatsen op de ijsbanen, warm jezelf op met een kop hete chocolademelk en kijk uit naar de gezellige kerstmarkten.

13. Op 11 november vieren kinderen Sint Maarten door lantaarns langs de deuren te gaan en liedjes te zingen in ruil voor snoep. Op deze dag worden traditioneel ook lampionoptochten gehouden.

14. Sinterklaas in Eindhoven! Op 5 december brengt de goedheiligman cadeautjes voor kinderen. Geniet van kruidnoten, chocoladeletters en speculaas terwijl je de vrolijke festiviteiten bijwoont. Als je van lekker eten houdt, zijn onze gourmetschotels de ideale keuze voor een geslaagde avond thuis op 5 december.

15. Overweeg kerst catering te bestellen en geniet van een feestelijk kerstdiner, kerstbuffet of gourmet, en verwen uzelf met catering die aan huis en op het werk wordt bezorgd. en glühwein terwijl je de betovering van Kerstmis omarmt.

In uw regio is elke feestdag een kans om de unieke cultuur en gastronomie van de stad te ervaren. Dus kom en vier met ons mee, waar elk moment een heerlijke herinnering kan worden!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.