Authentieke Italiaanse gerechten
Wat kunnen we eigenlijk verwachten op een
typisch Italiaans menu?
Pizza is voor de meeste mensen wel bekend.
Het is echter belangrijk op te merken dat naast de echte Italiaanse pizza, zoals de beroemde pizza margherita met tomatensaus, mozzarella en basilicum, er veel variatie is.
Tegenwoordig vindt men zelfs pizza’s met ananas, frietjes of nacho’s…
Naast de variatie in pizza’s kent deze mediterrane keuken veel pastagerechten.
In feite is pasta in Italië een primi piatti, ofwel de eerste gang na het voorgerecht.
Hierna volgt meestal een gerecht met vlees of vis.
Toch worden pastagerechten buiten Italië vaak als hoofdgerechten beschouwd, vooral vanwege hun immense populariteit.
Enkele voorbeelden van typisch Italiaanse pastagerechten zijn:
• Spaghetti Carbonara: de spaghetti wordt bereid met buikspek (pancetta) of wangspek (guanciale), kaas (pecorino), ei en zwarte peper. Hoewel vaak room wordt toegevoegd, is dat geen authentiek ingrediënt van dit pastagerecht.
• Penne all’Arrabbiata is een pittig penne-gerecht met uien, knoflook, peper, tomaten en tomatenpassata, parmezaan en zout. Maar de echte kick komt van de chilipeper, waarvan de hoeveelheid de mate van pittigheid bepaalt. Hoewel het soms met vlees wordt bereid, is het oorspronkelijk een vegetarisch recept.
• Spaghetti Bolognese is een welbekend gerecht, gemaakt met pasta en een smakelijke vleessaus. In Italië staat het bekend als Ragú alla Bolognese, en vaak wordt tagliatelle gebruikt in plaats van spaghetti.
• Pasta alla Norma is een vegetarisch gerecht gemaakt met linguine, aubergine, kappertjes en smaakvolle kruiden. De toevoeging van chilivlokken geeft het gerecht een pittige kick.
De Italiaanse keuken is zeer uitgebreid en niet samen te vatten in één korte tekst.
Wanneer u uw gasten wilt verwennen met een heerlijk Italiaans menu, vraag dan de catering in Eindhoven naar het Italiaanse menu of kijk op de website.